Will Tura neemt belangrijk besluit over toekomst na zijn diagnose

door: PMN
Will Tura
Afbeelding bron: Photonews

Will Tura maakte eerder dit jaar bekend dat hij de diagnose van alzheimer gekregen heeft. Dat was heel moedig van hem. De ziekte zit bij hem gelukkig nog maar in de beginfase.

De 83-jarige Will Tura vecht tegen beginnende alzheimer. Door middel van aangepaste medicatie kunnen de symptomen zo goed mogelijk onderdrukt worden.

Op die manier kan Will nog een waardig leven leiden. Dat is ook wat hij voor ogen heeft.

De zanger spreekt in Het Laatste Nieuws openhartig over het leven na zijn diagnose. Hij praat over de toekomst.

"Ik wil waardig kunnen verder leven”, legt de ex-zanger uit. “Zonder druk, stress of deadlines.”

“Ik wil geen agenda meer hebben. Alleen nog bezig zijn met dingen waar ik me goed bij voel, en geen tijd verspillen aan onzekerheid."

Na zijn diagnose waren er bij Will een rollercoaster van emoties. Er was verdriet, zorgen en paniek.

Intussen kijkt Will naar de toekomst. "Ik heb na de diagnose alles op een rijtje kunnen zetten en de juiste beslissingen kunnen nemen. Zoals het nu loopt, wil ik graag nog verder blijven leven."

Alzheimer is een vorm van dementie die geleidelijk het geheugen, de denkvaardigheden en het gedrag aantast. Hoewel het een zeer uitdagende ziekte is, kunnen veel mensen met Alzheimer nog een tijdje een waardevol leven leiden.

Will Tura lijkt vastbesloten te zijn om te genieten van de dingen waar hij van houdt en zich niet te laten belemmeren door de ziekte.

Zijn muziek leeft verder in de harten van de fans. Dat bewijzen ook de concerten in het Sportpaleis ter ere van hem. Die concerten gaan door op 28 en 29 december.

Tags will tura