Luca Borsato treedt eindelijk uit de schaduw en wil grote droom najagen

door: BCM
Luca Borsato
Afbeelding bron: Instagram @luca_borsato

De schandalen over zanger Marco Borsato, zoals de klachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag, hebben diepe sporen nagelaten bij zijn zoon Luca. 

 

Luca Borsato schrijft nu een open brief op Instagram. Daarin zegt hij onder andere haatcomments en doodbedreigingen te hebben ontvangen. 

"Ik ben mij ervan bewust dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn. Maar ik heb de afgelopen jaren ook van dichtbij meegemaakt wat er gebeurt wanneer het roer omslaat", schrijft Luca. "Samenwerkingen omtrent mijn muziek vielen meer en meer uiteen."

Dat houdt Luca niet tegen om dezelfde muziekdroom na te jagen als vader Marco vroeger. Hij heeft daarom besloten zijn muziek zélf uit te gaan brengen. "Zonder label, managers, fotografen of mediateam", klinkt het.

Die beslissing gaat volgens Luca lijnrecht in tegen al het advies dat hij kreeg, maar hij heeft er genoeg van om stil te blijven staan. "Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dat is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen."