Burgemeester Tommelein reageert verontwaardigd na verboden 'Mars tegen straffeloosheid'

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De 'Mars tegen straffeloosheid' in Oostende waarvoor zondag enkele honderden mensen opdaagden, heeft voor ophef gezorgd. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) reageert verbolgen.

Burgemeester Tommelein had de mars verboden, maar uiteindelijk kwamen er toch een 300-tal mensen naar Oostende om hun ongenoegen te uiten.

Op Twitter circuleert een filmpje waarop te horen is dat de actievoerders slogans riepen zoals 'eigen volk eerst' en 'islamieten parasieten'. 

Bart Tommelein is verontwaardigd. "De actie zelf betreur ik ten zeerste. Deze had duidelijk een haatdragend karakter en heeft nog eens extra onnodige druk gelegd op het politiekorps dat al meer dan de handen vol heeft. Dankzij politie is deze actie niet kunnen ontaarden in geweld."

Dankwoord voor politie

De burgemeester heeft nog een extra woord van dank voor zijn agenten. "Mijn dank aan de Oostendse politie voor hun doortastend en kordaat optreden vandaag bij de niet aangevraagde en dus ook niet toegelaten actie. Zij zorgen er al maanden voor dat de situatie in onze stad niet ontspoorde in deze moeilijke tijden."