Dedecker maakt zich boos over asielcrisis: "We blijven land van melk en honing en doen er niets aan"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft zich deze week in het parlement boos gemaakt over het asielbeleid van de regering-De Croo. 

"Met medewerking van de activistische asiellobby werd uw asielbeleid al 7.000 keer veroordeeld, met dwangsommen die tot honderden miljoenen kunnen oplopen. Uw kabinet, mevrouw De Moor, is vlugger ontruimd door een deurwaarder dan het kraakpand in de Paleizenstraat", aldus Jean-Marie Dedecker in de Kamer deze week.

"Er werden al 34.000 opvangplaatsen gecreëerd en het is nog niet genoeg. In 2017 kreeg de heer Francken 260 miljoen euro voor asielopvang. U krijgt nu 703 miljoen, dat is drie keer zoveel. Ondertussen tiert de mensenhandel welig voort."

"Van de aanvragers zijn 80 % jonge mannen die eerder gelukszoekers zijn dan asielzoekers. Ze komen omdat we het land van melk en honing blijven en we daar niets aan doen. Er is criminaliteit en overlast en er zijn drugs en vechtpartijen."

"De oplossing blijft echter altijd dezelfde, namelijk de gemeenten en burgemeesters, nu zelfs over de gewestgrenzen heen en zonder hen te informeren. Ik spreek trouwens uit ervaring, want ik heb ook 170 asielzoekers gehuisvest. Ze zaten toen op een camping. Nu heeft men ze nog op hotel gestoken."