Jambon en Vlaamse regering krijgen er keihard van langs: "Sterke Jan? Slappe kost!"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en de rest van de Vlaamse regering krijgen scherpe kritiek nu er nog steeds geen stikstofakkoord is.

"Hier zit u weer. 'Sterke Jan' hadden ze ons beloofd, slappe kost hebben we gekregen", sprak Jos D'Haese, fractieleider van PVDA.

"Opnieuw geen akkoord, opnieuw een minister-president die met lege handen naar het parlement komt nadat hij zichzelf een deadline had opgelegd. Wat een blamage."

"Wie durft vandaag nog te beweren dat 'wat Vlaanderen zelf doet, het beter doet'? De N-VA wil Vlaanderen onafhankelijk, maar jullie slagen er nog niet in om van jullie eigen huidige bevoegdheden iets te maken. De kinderopvang, de kinderbijslag, ouderenzorg, openbaar vervoer, onderwijs en nu stikstof..."

"Telkens opnieuw is de Vlaamse regering 100% bevoegd, telkens opnieuw is de Vlaamse regering 100% onverantwoordelijk."

"Kan iemand in deze zaal een dossier opnoemen dat deze Vlaamse regering wel goed heeft aangepakt? Ik heb er geen enkel kunnen vinden. Dat is het palmares dat deze regering voorlegt."

"We hebben nu een totaal geblokkeerde Vivaldi-regering en een totaal geblokkeerde Vlaamse regering. Twee regeringen die tot stilstand zijn gekomen. Twee regeringen die in permanente crisis zitten."

IKEA

"Er is gewoon geen verschil. En dan willen jullie nog meer bevoegdheden. Ik zou jullie nog geen bevoegdheid geven over mijn nieuwe IKEA-kast. Het gaat vijf weken duren en dan komen jullie aan met drie schroeven tekort en jullie zijn de handleiding kwijtgespeeld."