Kortrijks burgemeester zal streng optreden tegen betoging tegen zinloos geweld

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Op sociale media wordt opgeroepen tot een betoging zondagavond in Kortrijk tegen zinloos geweld. Burgemeester Ruth Vandenberghe zal echter streng optreden tegen eventuele betogers.

De oproep voor de betoging komt er na het zinloze geweld in de stationsbuurt. Burgemeester Ruth Vandenberghe wijst er echter op dat de betoging niet werd aangevraagd en dat streng zal worden opgetreden.

“Het is bijzonder jammer dat deze betoging zelfs niet werd aangevraagd. Meestal kunnen we dan samen met de organisator en de politie afspreken hoe zo’n betoging correct kan verlopen. Nu hebben de organisatoren zelfs niet de moeite gedaan om zich in regel te stellen. Wij kunnen ons als stad dan ook alleen maar streng opstellen.”

“1 november zou een dag moeten zijn waarop we onze overleden vrienden en familie herdenken in alle rust en sereniteit. Zeker dit jaar, waarin we afscheid hebben moeten nemen van zoveel mensen. Vaak op een haastige, beperkte manier."

"Dat de betogers juist deze dag kiezen om de regels aan hun laars te lappen, komt extra hard aan. Daarom nemen we geen risico. Wie zich zondag niet gedraagt, mag zich verwachten aan stevige boetes van € 250 en aan bestuurlijke aanhoudingen indien nodig", aldus de burgemeester.