Opnieuw volle treinen bij de start van het schooljaar? "Trend zal zich nog even doorzetten"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Binnenkort komt de stroom van schoolgaande jeugd opnieuw op gang. Velen van hen zullen beroep doen op het openbaar vervoer om ter plaatse te geraken. Hoe bekijkt de NMBS deze periode en zien zij de grote drukte in de nabije toekomst op hen afkomen?  

“We hebben al eens gekeken naar de producten voor scholen die we aanbieden, maar het is eerlijk gezegd nog iets te vroeg om al een indicatie te geven van de cijfers. Traditioneel start de verkoop van die producten deze week en stijgt die nog tot eind september”, geeft Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS, aan tegenover Redactie24.

“We veronderstellen dat we ervan mogen uitgaan dat we ook met de opstart van de scholen toch nog minder reizigers zullen vervoeren in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.”

De huidige situatie bevestigt dit. “We zien dat we momenteel op minder dan de helft van het aantal reizigers zitten dan dat we normaal vervoeren. We verwachten dus dat die trend zich nog even gaat verderzetten.”

Studenten van hogescholen en universiteiten

Mensen overbruggen meestal grote afstanden met de trein. “We weten dat mensen voornamelijk de trein nemen om langere afstanden af te leggen. Dus de opstart van lagere en middelbare scholen zal niet zo’n grote invloed op het aantal treinreizigers. Wij moeten het meer hebben van pendelaars en studenten van hogescholen en universiteiten die van en naar school en kot vervoer nodig hebben.”

“De verplichting van het dragen van het mondmasker blijft natuurlijk en we merken dat daar bijna iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. We blijven informeren en controleren. Je wordt beboet als men het niet draagt. We hebben tot nu toe geen grote incidenten gehad.”

Tags trein nmbs