Sihame El Kaouakibi zwaar onder vuur: "Ze buit de zelfmoordpoging van Bart De Pauw uit"

door: STS
Sihame El Kaouakibi - Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi krijgt heel wat kritiek op sociale media na haar reactie op de zelfmoordpoging van Bart De Pauw.

El Kaouakibi reageerde met een Instagram-video op dat nieuws. "Als mens, als persoon die zelf gecanceld werd, kan ik meespreken over de negatieve impact op iemands leven", klonk het onder meer.

De reacties op Twitter zijn niet mals. "Hoe verander ik de ellende van een ander in een verhaal over mezelf, dacht Sihame. De schaamte voorbij", reageert Dyab Abou Jahjah.

"Walgelijk hoe ze de vermoedelijke zelfmoordpoging van Bart De Pauw gebruikt / misbruikt om zichzelf nog maar eens de slachtofferrol toe te spelen!", vindt ook Peter.

"Hoe plaats ik mezelf in de belangstelling met de miserie van een ander? Bweik", schrijft Stijn.

"Schaamteloze recuperatie. Degoutant", vindt Nele.

"Ik dacht dat ze het toppunt van schaamteloosheid al lang bereikt had, maar toen kwam ze blijkbaar op het idee om de zelfmoordpoging van Bart De Pauw uit te buiten om de eigen slachtofferrol nog eens te benadrukken", schrijft Kris.

"Voor één keer zegt ze iets nuttigs en breekt ze een lans voor mensen die een wanhoopsdaad plegen, waarna ze weer langs alle kanten wordt geviseerd. Niet echt intellectueel eerlijk", is Frederik van mening.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24