El Kaouakibi haalt slag thuis tegen Vlaamse regering: “Of anders 250 euro per dag”

door: BVDO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi moet twee betaalde medewerkers krijgen in het Vlaams Parlement. Gebeurt dat niet, dan krijgt ze een dwangsom van 250 euro per dag.

Eind vorig jaar kondigde El Kaouakibi aan dat ze stopte met haar ziekenverlof en terugkeerde naar het Vlaams Parlement. Als onafhankelijk parlementslid deed ze een aanvraag voor twee halftijdse parlementaire medewerkers.

Twee keer echter werd dat haar geweigerd. In december spande ze daarom een rechtszaak in om de twee medewerkers toch te krijgen. De rechter oordeelde vandaag in een tussenvonnis dat ze die wel degelijk moet krijgen. Dat moet, tot er later dit jaar een definitief vonnis is.

Een nog lopend gerechtelijk onderzoek is geen reden om het verzoek te weigeren. “Ook haar afwezigheid als parlementslid gedurende twee jaar en het feit dat zij in die periode haar volledige parlementaire vergoeding ontving, heeft volgens de rechtbank niet tot gevolg dat haar huidige verzoek kwaadwillig is.”

De Vlaamse overheid moet de twee medewerkers die El Kaouakibi gekozen heeft nu een halftijdse, tijdelijke arbeidsovereenkomst aanbieden. Doet ze dat niet binnen de 15 dagen, dan krijgt El Kaouakibi 250 euro per dag, tot maximaal 100.000 euro. De zaak wordt in november ten gronde behandeld.