Sihame El Kaouakibi maandag weer op post: "Die vernederingen hebben mij nog zieker gemaakt"

door: STS
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi staat aan de vooravond van haar comeback in de politiek en in het Vlaams Parlement. Maandag zal ze weer op post zijn.

El Kaouakibi zat als lid van Open Vld in het Vlaams Parlement, maar kwam in het oog van de storm terecht door een gerechtelijk onderzoek naar subsidiefraude.

Ze stapte op uit de liberale partij, waardoor ze als onafhankelijke zal zetelen. Dat zal vanaf maandag weer het geval zijn, na twee jaar afwezigheid.

"Ik was afwezig omdat ik ziek was. Ik zat op de rand van een burn-out en heb symptomen van een posttraumatisch stresssyndroom", zegt El Kaouakibi in een interview met De Morgen.

"De vernederingen door de pers hebben een grote impact gehad, dat heeft mij nog zieker gemaakt. Ook dat aanslepend onderzoek is zwaar. Je imago wordt besmeurd, mijn levenswerk is weg."

De comeback van El Kaouakibi zal tijdelijk zijn. Ze kondigde eerder al aan dat ze na de huidige legislatuur uit de politiek stapt. In juni 2024 zijn er verkiezingen, waar ze dus niet aan zal deelnemen.