Theo Francken ergert zich aan Groen: "Bah, exact de reden waarom ik een afkeer heb van hen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-politicus Theo Francken heeft duidelijk uitgelegd waarom hij een afkeer heeft van Groen en waarom die partij volgens hem nooit meer dan 10% zal scoren bij verkiezingen.

Covoorzitter van Groen Jeremie Vaneeckhout had in een interview gezegd: "Francken die ons een geweten probeert te schoppen, dat is niet alleen onnodig, maar ook ongeloofwaardig."

"De reden waarom ik een afkeer heb van GroenLinks gaat niet over hun hart voor de natuur of onthaasting want dat deel ik in grote mate. Wel hun pedante morele superioriteit stoort me", reageert Francken op Twitter.

"Groen voert mee het meest inhumane asielbeleid ooit uit met duizenden veroordelingen, kraakpanden en diepmenselijke ellende… Maar toch slagen ze erin om hun morele superioriteit te blijven etaleren door wat naar me na te trappen. ‘Francken een geweten? Ongeloofwaardig!’"

"Ze voelen zich zo moreel verheven dat ze een paar treden hoger staan op de beschavingsladder. Alles wat niet even links is als hen, is minder, inferieur, minus habens (achterlijk, red.). Bah."

"Die fundamentele arrogantie is trouwens de reden waarom een partij als Groen nooit meer dan 10% haalt. Hun houding staat haaks op de ‘voeten op de grond’-mentaliteit in landelijk Vlaanderen. In 2024 moeten we ervan af. Kunnen ze lekker moreel verheven doen in de oppositie."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24