94% meer besmettingen in Brussel: Steven Van Gucht verklaart de sterke stijging

door: MRO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal coronabesmettingen blijft flink toenemen, dinsdag wordt een stijging van 27% opgetekend. Vooral in Brussel ontstaat er een probleem, daar verdubbelen de besmettingen bijna. Steven Van Gucht licht de cijfers toe.

"De stijging van het aantal besmettingen heeft ook te maken met de stijging van het aantal testen, van 20.000 naar 40.000 per dag, alsook het massaal testen van reizigers die terugkeren uit een rode zone. We vergelijken nu ook een werkweek met een week met een feestdag, 1 januari, en op een feestdag worden minder mensen getest."

"We zien een toename in alle leeftijdsgroepen, maar ze is het meest uitgesproken bij tieners en jongvolwassenen van 20 tot 40 jaar, alsook bij 90-plussers. De twintigers en dertigers tekenen het grootste aantal besmettingen op."

Stijging van 94% in Brussel

Vooral in Brussel neemt het aantal besmettingen in snel tempo toe. "De stijging in Brussel bedraagt 94%, bijna een verdubbeling op weekbasis. We zien die toenames in Brussel voornamelijk bij jongvolwassenen tussen 20 en 40 en die spelen zich voornamelijk af in gemeentes als Brussel stad, Elsene en Etterbeek."

"Dat zijn typisch gemeentes waar een heel internationale bevolking woont, veel expats en waar ook veel mensen zijn teruggekeerd vanuit reis. Dat verklaart voor een stuk de plotse toename in het aantal besmettingen."