Antwerpse politie legt meerdere lockdownfeestjes stil: Burgemeester De Wever reageert

door: MRO
zwaailicht politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Ook dit weekend heeft de Antwerpse politie weer tal van lockdownfeestjes moeten stilleggen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) waarschuwt dat mensen die de regels niet volgen de gevolgen zullen moeten dragen.

De politie betrapte zaterdagnamiddag 14 personen die aanwezig waren tijdens een verjaardagsfeest in de Oudemansstraat. Het ging om dertigers en veertigers die allemaal een boete kregen.

In de Acacialaan in Wilrijk troffen agenten een tuinfeest aan. Verschillende personen vluchtten toen ze de politie zagen, vier personen kregen een boete.

In een hotel in de Grote Pieter Potstraat betrapte de politie enkele jongeren die in een hotel een lockdownfeestje bouwden. Sommigen werden eerder al betrapt op het overtreden van de coronaregels en enkele van deze veelplegers werden bestuurlijk aangehouden.

Bart De Wever: "Gezondheid van onze stadsgenoten staat voorop"

Burgemeester Bart De Wever roept op om de coronamaatregelen na te leven. "De resultaten van afgelopen nacht tonen hoe kordaat onze politiemensen blijven werken op het doen naleven van de coronamaatregelen en ik wil hen daarvoor bedanken", zegt de burgemeester.

“Ik roep alle Antwerpenaren op om vol te houden en de regels na te leven. Want zij die dat niet doen, zullen daar de gevolgen van dragen. De gezondheid en het welzijn van onze stadsgenoten staan voorop.”