Coronaboetes worden fors verhoogd: "En politie kan zelfs auto's in beslag nemen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De coronaboetes worden fors opgetrokken. Overtreders zullen niet langer 250 euro, maar 750 euro boete moeten betalen. Voor een organisator wordt het bedrag opgetrokken van 750 euro naar maximaal 4.000 euro. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hoopt dat dit het aantal lockdownfeestjes zal verminderen.

Het waren de procureurs-generaal die de duurdere boetes aankondigden. Tevens kan er materiaal (zoals een muziekinstallatie bijvoorbeeld) in beslag genomen worden. Dat geldt zelfs voor de auto's van de feestvierders.

De politie mag echter niet zomaar overal binnenvallen. Daar is toestemming voor nodig van wie in het pand woont of van het parket. Drones mogen niet ingezet worden om op het privé-terrein overtredingen vast te stellen.

Van Quickenborne

"Op dit ogenblik zien we dat die boetes van 250 euro - en 750 euro voor een organisator - door sommigen als een afkoopsom beschouwd worden. Ze betalen het met plezier en lachen met de coronamaatregelen. Met die forse boetes hopen we mensen duidelijk te maken dat lockdownfeestjes echt niet kunnen", zei minister Van Quickenborne op Eén.