Minister Annelies Verlinden waarschuwt: "Dan zitten we met Pasen nog met strenge maatregelen"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de lockdownfeestjes die sommigen houden scherp veroordeeld.

"Het is ongelooflijk dat er nog steeds een aantal mensen zijn die het niet begrijpen of niet willen begrijpen. En die daarmee hun eigen veiligheid en die van zoveel andere mensen in het gedrang brengen. Dat moet nu absoluut ophouden", zei Verlinden op VTM.

"We kennen het systeem van de boetes die onmiddellijk geïnd kunnen worden door de politie. Daarnaast zullen mensen die hardleers zijn een hogere boete kunnen krijgen of rechtstreeks gedagvaard worden voor de rechtbank."

Bart De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil woonsten laten betreden en beroept zich op de wet op de openbare gezondheid. "De wet op de openbare gezondheid waar Bart De Wever het over heeft, bestaat niet", zegt Verlinden. "Wat wel bestaat, is wat al langer gebeurt: de politie zal niet systematisch bij mensen aanbellen en hun woning betreden, maar als er aanwijzingen zijn dat er grove overtredingen van de coronamaatregelen plaatsvinden, zal de politie wel de woning kunnen betreden, in het kader van bestuurlijke handhaving."

"Als er enkelingen zijn die de maatregelen niet blijven naleven, zitten we met Pasen misschien nog steeds met strenge maatregelen. Dat wil niemand en dus moet iedereen zich nu echt gaan gedragen", vindt minister Verlinden.