Blijde intrede van de Sint gaat hier mogelijk niet door: “Maken ons ernstige zorgen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

In Ieper is niet Sinterklaas de grote kindervriend, maar wel Sint-Maarten. Hij is immers de patroonheilige van de stad. Sint-Maarten komt er elk jaar op 10 november aan.

Dit jaar zijn het door het coronavirus uitzonderlijke omstandigheden. Op 10 november komt de sint steevast met zijn boot toe aan de kaai, gevolgd door een Sint-Maartensstoet naar de Grote Markt, waaraan vele honderden kinderen met hun (groot)ouders deelnemen.

CD&V-fractieleider Katrien Desomer geeft toe dat ze zorgen maken over de sint. “Niet alleen omdat hij volgens talrijke liedjes uit Spanje komt en het daar nu code rood is, maar vooral over hoe zijn intrede in onze stad en deelgemeenten zal verlopen”, bedenkt ze zich bij Focus W/TV. “Kan hij ook dit jaar met de boot komen? Of misschien komt hij wel met zijn Gent-Wevelgem koersfiets of met zijn rally-wagen?"

Schepen Diego Desmadryl pleegt eerstdaags overleg met de Ieperse Sint-Maartenscomité en daarna met andere comités uit de buurt. “Ik kan alvast verzekeren dat we alles in het werk zullen stellen om er een mooie gebeurtenis van te maken. Over de exacte intrede kan ik nu dus nog niets zeggen. We wachten hiervoor op het antwoord van de Sint zelf."