Burgemeester reageert nadat Sint in Mols woonzorgcentrum al voor 70 besmettingen zorgde

door: MRO
Sinterklaas
Afbeelding bron: Photonews

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol zijn intussen al meer dan 70 besmettingen vastgesteld bij bewoners en personeel nadat een Sint die op bezoek kwam een superverspreider bleek te zijn. Dat vertelt burgemeester Wim Caeyers in De Ochtend op Radio 1.

"Momenteel zijn er een 70-tal besmettingen. We gaan ons uiterste best doen om het woonzorgcentrum te ondersteunen."

"De besmette mensen werden bij elkaar gezet zodat de besmettingen ingedijkt kunnen worden en het personeel gerichter kan ingezet worden met beschermingsmateriaal", legt de burgemeester uit.

"Er zal vanuit de directie met de beste bedoelingen zijn gehandeld, maar dat is totaal verkeerd uitgedraaid. Een Sint is in alle leefhoeken geweest, heeft de dag nadien symptomen gekregen, heeft zich laten testen en blijkt dan nog eens een superverspreider te zijn. Dat is een heel pijnlijke vaststelling."

De Sint was de zoon van een bewoner van het WZC. "Je doet dat met de beste bedoelingen en als je dan weet dat het mogelijk zware gevolgen kan hebben, dat is mentaal zeer zwaar om te dragen, voor die persoon, voor de organisatie en het personeel. Het was een goedbedoelde daad."

"Je kan achteraf heel veel zaken verzinnen waarop het met veel minder risico had gekund, maar dat is te laat."