Corona-test loopt gruwelijk mis: 'Mijn hersenen begonnen te lekken'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die een simpele corona-test moest ondergaan, heeft daarbij ernstige medische complicaties opgelopen. De wisser die in de neus werd ingebracht, werd dusdanig ver geduwd dat haar hersenen ervan begonnen te lekken. Dat meldt het medische tijdschrift JAMA Network.

De Amerikaanse, die in de veertig is, trok naar haar huisarts nadat ze last kreeg van een loopneus, hoofdpijn, een stijve nek en een metaalachtige smaak in haar mond. Tijdens het onderzoek vermeldde ze recent een corona-test te hebben ondergaan. Kort daarna kreeg ze hoofdpijn en een loopneus en moest ze braken.

De patiënte werd doorverwezen naar de ziekenhuizen die aan de Universiteit van Iowa verbonden zijn. Daar stelden de dokters een massa vast in het midden van haar rechterneusholte.

Toen de dokters de massa wegzogen, ontdekten ze dat deze een proteïne bevatte die terug te vinden is in de hersenen en in de ruggengraat. De vrouw diende vervolgens geopereerd te worden. Het zou om het eerste geval gaan waarbij een corona-test dergelijke schade aanricht.