Coronacijfers blijven maar stijgen: "Midden november zitten we weer vast"

door: STS
quarantaine
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het aantal besmettingen met het coronavirus is gestegen tot gemiddeld bijna 7.000 per dag. Er liggen bijna 2.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen, waarvan er 364 op intensieve zorgen liggen.

Intussen zit de herfstvakantie er bijna weer op. Er werd beslist om er geen tweede week aan toe te voegen om de coronacijfers te helpen indijken.

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Denk je dat de coronacijfers zullen stijgen als de scholen weer opengaan? Of houden ze die beter nog even dicht?"

"De cijfers zullen zeker weer stijgen, maar we moeten proberen ze onder controle te houden zonder scholen te sluiten", stelt Viviane.

"Uiteraard gaan de cijfers weer stijgen. Er is weer meer contact, jongeren komen terug van vakantie. Rekening houdend met de incubatietijd mogen we veronderstellen dat we midden november weer 'vast' zitten. Maar het moet te doen zijn om de boel open te houden", schrijft Bart.

"Laat alles open, desnoods met nieuwe maatregelen", vindt Nathalie.

"Beter nog even dicht. De cijfers in de lagere scholen zijn aan het boomen", schrijft Mia.

"Scholen openhouden zodat de jongeren geen vandalisme plegen. En hopelijk leren ze iets bij", stelt Herman.

"Eén ding is zeker. De cijfers dalen of stijgen onder invloed van de scholen. Dat was vorig jaar zo, en dit jaar ook", schrijft Dirk.

"Scholen sluiten heeft geen enkel nut. Er is geen lockdown, dus de kinderen blijven zeker niet mooi op hun eentje thuiszitten", zegt Christine.

"Zolang het vaccin niet verplicht wordt, zal men achter de feiten aan lopen", vreest Erik.