De Wever reageert na Joodse coronaovertredingen: ”Slecht signaal voor de publieke opinie"

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdag werden meer dan 70 mensen van de Joodse gemeenschap betrapt bij een bijeenkomst in de synagoge. Een toevallige ontmoeting, waarbij de regels niet overtreden worden, klonk het. 

Burgemeester Bart De Wever reageerde op het voorval. “Binnen verschillende geloofsgemeenschappen merken we dat er groepen van veelal streng orthodoxe gelovigen zijn die de inperking van het religieuze leven voor de bescherming van de volksgezondheid niet aanvaarden”, klonk het in VTM Nieuws. 

De perceptie die de Joodse gemeenschap heeft is fout volgens De Wever. “Deze mensen voelen zich geviseerd. Dat is geheel onterecht. Dat deze bewuste bijeenkomst wordt voorgesteld als ‘spontaan’, kunnen we betwijfelen.”  

Ze mogen zich volgens de Antwerpse burgemeester dan ook aan een sanctie verwachten. “De rechterlijke macht zal daar ten gronde over oordelen. Het is niet de intentie van de wetgever geweest om dit soort bijeenkomsten toe te laten in het licht van de epidemiologische situatie. En het is bovendien een slecht signaal tegenover de publieke opinie.”