Bakker krijgt stevige coronaboete na stomme vergetelheid

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een bakker uit Zulte heeft een coronaboete van 750 euro gekregen omdat hij blikjes alcohol in drankautomaten had zitten.

Volgens de geldende coronamaatregelen mag er na 20 uur geen alcohol meer verkocht worden. Dat geldt ook voor automaten. Een bakker uit Zulte had daar niet aan gedacht en kreeg een controleur over de vloer.

De feiten vonden in november plaats. “Een week na het ingaan van het ministerieel besluit, hebben ze mijn automaat gecontroleerd”, vertelt de bakker aan Het Nieuwsblad. “Om 20.10 uur stelden ze vast dat er nog bier in de automaat zat.”

Toch viel er een boete van 750 euro in de bus. “Ik had er maanden niets meer van gehoord en ontving plots een uitnodiging tot betaling: 750 euro boete. Alsjeblieft zeg, dat is toch overdreven? Ik betwist niet dat ik in fout was, maar een beetje begrip mag er wel zijn.”

De man dacht dat hij er met een waarschuwing vanaf gekomen was. Hij gaat de boete nu betwisten. “Ze hebben in het begin van de mondmaskerplicht ook eerst waarschuwingen gegeven aan mensen vooraleer ze te beboeten. Komaan alsjeblieft, waar zijn we mee bezig? Dit is pestgedrag.”