Enorm gevaar voor de volksgezondheid: “Eén op drie heeft lak aan de regels”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Nederland wordt geconfronteerd met heel wat Belgische funshoppers en vindt dat het aan ons land is om daarop te reageren. Voor heel wat grensburgemeesters is het niet aan de Belgen om in te grijpen.

Heel wat grenssteden, maar ook Rotterdam, kregen afgelopen weekend af te rekenen met heel wat Belgische shoppers. Op enkele plaatsen werden de winkels gesloten omdat er te veel volk was. 

Burgemeester Marino Keulen (Open VLD) van Lanaken vindt niet dat er in België iets kan gedaan worden aan de situatie. Grenscontroles zijn volgens hem geen optie en houden mensen die wel de grens over mogen alleen maar op. 

"Ik stel voor dat Nederland op zijn grondgebied zelf de Belgen gaat filteren en hen controleert op hun reden van aanwezigheid. Als die Belgen daar zijn voor funshoppen of in het kader van recreatie, dan moeten ze in Nederland maar boetes uitschrijven”, zegt Keulen aan VRT Nieuws. 

Keulen erkent het probleem, maar grijpt zelf niet in. “Eén op de drie heeft lak aan de regels en trekt toch naar Nederland. Zij vormen een gevaar voor de volksgezondheid in Nederland. Aan de hand van de nummerplaat kan de politie de Belgen er gemakkelijk uitpikken."