Erika Vlieghe legt uit waarom zij veel minder bedreigingen krijgt dan Marc Van Ranst

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Professor Erika Vlieghe van de Antwerpse universiteit kijkt niet echt op van de bedreigingen aan het adres van collega Marc Van Ranst.

Sinds het begin van de coronapandemie krijgen de experten haatberichten en hier en daar ook eens bedreigingen. Alleen nemen die bij Erika Vlieghe en Pierre Van Damme niet de proporties aan zoals bij hun collega Marc Van Ranst.

Sinds de bedreigingen door Jürgen Conings leeft Marc Van Ranst ondergedoken in een safehouse. "We leven in vreemde tijden, dus in die zin sloeg ik niet steil achterover", zegt Vlieghe in ‘Het Journaal Laat’.

Volgens Vlieghe heeft zij veel minder kans om met dergelijke zaken te maken te krijgen. "Ik denk dat het bij mij minder is dan bij andere collega's", zegt Vlieghe. "Ik zit niet op sociale media, dus dat vermindert ook al de kans".

Toch zit Vlieghe er ook mee in dat het wel degelijk ook met haar kan gebeuren. "Het zou overmoedig zijn om te zeggen dat ik daar niet angstig over ben. Al is het ook, wat gebeurt, gebeurt."

Ook vaccinoloog Pierre Van Damme verwijst naar het veelvuldig gebruik van sociale media door viroloog Marc Van Ranst. Van Damme zit niet op sociale media en dat lijkt hem veel te besparen.