Zuhal Demir zwaar aangeslagen nadat ze uitgescholden wordt: "Nu is het op, ik kan het niet opbrengen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) zit in zak en as. Ze is zwaar aangedaan nadat ze scheldwoorden en bedreigingen naar haar hoofd geslingerd kreeg.

"Ik zit er eentje uit...", schrijft Demir op X. "Ik kreeg een uitnodiging van 'De Afspraak' om duiding te geven over de gevechten tussen Koerden en Turken in Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. Ik heb ervoor bedankt. Niet omdat het me niet nauw aan het hart ligt. Dat doet het wel. Ik vind het verschrikkelijk hoe Vlamingen met andere afkomst drie generaties verder een conflict importeren naar Vlaanderen."

"Maar ik ben moe. Zeer moe. Ook dit weekend ben ik weer uitgescholden voor 'groene hoer' (zucht), 'vuile Turk, ga terug naar uw land' (het is Koerd, meneer), 'boerenkiller' (het tegendeel is waar, dat doet uw bond). En aan de rotzak die me herinnerde wat er Karel Van Noppen is gebeurd? Ik weet het. Trots op?"

"Politiek is geen stiel voor blozende maagden, zeg ik zelf altijd, maar nu is het even op. Bedreigingen wegen uiteindelijk wel. Ik zit er eentje uit. En straks komt dat dodelijke zinnetje op televisie: 'We nodigden Zuhal Demir uit maar ze wenste niet te komen'. En ze hebben nog gelijk ook."

"Ook zonder de vraag van mijn familie om hier niet tussen te gaan staan, kan ik het niet opbrengen. Ik spaar mezelf. Mijn mening is en blijft dezelfde. Als gemeenschap zijn we geen gastarbeiders meer. We moeten stoppen met ons zo te gedragen. De politiek en het systeem moeten stoppen met ons zo te behandelen."