Man dreigt studenten keel over te snijden met schaar: Politie haast zich ter plaatse

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie is moeten uitrukken nadat een man ernstige bedreigingen uitte ten aanzien van studenten. Hij werd opgepakt en is aangehouden.

De feiten speelden zich op de Handbooghof, een weg in het centrum van Leuven. Een groepje studenten belde de politie nadat ze bedreigd werden door een man die met zijn hond voorbij wandelde.

"De man leek onder invloed, zou geagiteerd geworden zijn en gezegd hebben dat hij hen zou neersteken met zijn schaar en dat hij hen de keel zou oversnijden", meldt het parket.

"Toen een interventieploeg patrouilleerde in de omgeving, werd zij op de Kapucijnenvoer aangesproken door twee studenten die aangaven dat een man hun appartement was binnengedrongen."

"Aan het appartement stelde de politie vast dat de voordeur werd opengebeukt met een brandblusser. De verdachte werd met een schaar in de hand aangetroffen in de woonruimte en werd gearresteerd."

"Het bleek te gaan om een 28-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Bij zijn verhoor erkende de verdachte de feiten. Hij gaf aan dat hij onder invloed van verdovende middelen was en stelde dat hij boos was omdat hij zijn hond niet kon vinden."

Het parket stelt een onderzoek in wegens bedreigingen, woonstschennis en wapendracht zonder wettige reden. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Komende vrijdag beslist de raadkamer of zijn aanhouding verlengd wordt.