Treinbegeleiders maken vreselijk incident mee: "We gaan u in brand steken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Twee treinbegeleiders zijn zwaar aangeslagen na een ernstig incident met twee jongedames. Een van hen werd bedreigd, de andere werd in het gezicht gespuwd.

De feiten speelden zich vorig jaar in april af op een trein richting Oostende. Twee vrouwen van 20 jaar konden geen geldig vervoersbewijs voorleggen toen hen daar om werd gevraagd. De treinbegeleider werd vervolgens uitgescholden.

In het station van Kortrijk gingen de vrouwen nog eens verbaal in de aanval. "Ze zeiden dat hij zou branden in de hel en dat ze hem in brand zouden steken als hij hen een boete zou geven", vertelde de advocaat van de treinbegeleider aan de Krant van West-Vlaanderen.

Een collega, de broer van het slachtoffer, kwam tussen. Hij werd vervolgens door een van de jongedames in het gezicht gespuwd. "De man, die al leed aan smetvrees, barstte in tranen uit tijdens de rechtszaak", schrijft de krant.

De vrouwen riskeren nu elk zes maanden gevangenisstraf. Zelf ontkennen ze alles. Op 8 april spreekt de rechtbank een vonnis uit.

Volg Redactie24 nu op Instagram