Frank Vandenbroucke blikt vooruit op mogelijk nieuwe coronagolf

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité dat voorzien was op 6 mei wordt uitgesteld. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil met de regeringen op het volgende Overlegcomité al nadenken over een mogelijk nieuwe coronagolf.

Vandenbroucke laat verstaan dat de kans reëel is dat er een einde komt aan de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer, maar in zorginstellingen wellicht niet.

"Ik hoop dat het mondmasker op het openbaar vervoer niet meer verplicht zal zijn, maar we gaan niets beloven want we gaan altijd naar de cijfers kijken en adviezen vragen", aldus Frank Vandenbroucke in De zevende dag op Eén.

"Er moet een moment komen waarop je zegt dat mondmaskerplicht op het openbaar vervoer niet meer nodig is. Je kan ook een onderscheid maken tussen openbaar vervoer en zorginstellingen waar je dubbel dubbel voorzichtig moet zijn."

Daarnaast zegt hij dat de coronabarometer op dit moment kan opgeborgen worden, maar wil hij klaar zijn om opnieuw maatregelen te nemen indien er een nieuwe coronagolf zou komen.

"Ik hoop dat we die barometer even voorzichtig in de schuif kunnen leggen. We moeten ook met alle regeringen kijken of we voldoende voorbereid zijn om meteen terug om te schakelen als we een nieuwe golf krijgen."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app