Vandenbroucke geeft antwoord: "Of het CST voorgoed weg is?"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt niet uit te sluiten dat we het Covid Safe Ticket later nog eens nodig zullen hebben.

Vanaf maandag gaat de coronabarometer op code geel, en is een CST tonen nergens meer nodig. "We gaan ervoor zorgen dat de coronapas vanaf maandag zelfs niet meer kan gebruikt worden", zei Vandenbroucke op Eén.

"De scan-applicatie die cafébazen hebben, of bijvoorbeeld gebruikt wordt aan de ingang van een museum, gaan we vanaf maandag buiten werking stellen. Dus het kán gewoon niet meer gebruikt worden."

"Je hebt zelf je Covid Safe Ticket nog in je smartphone zitten, maar het scannen gaat niet meer kunnen. Dus men moet zich geen zorgen maken; vanaf maandag kan dit nergens meer gebruikt worden, zelfs als iemand het zou willen."

Paraplu

"Maar je moet dat niet definitief weggooien. Het zou kunnen - laat ons hopen van niet - dat we op een bepaald moment te maken krijgen met zeer ernstige uitbraken, met nood aan een snelle vaccinatiecampagne, met beschermingsmaatregelen, en dat het dan wel weer zinvol wordt."

"Dat is de reden waarom ik zeg: laten we dat opbergen zoals een paraplu. Die steek je in een paraplubak wanneer de zon schijnt, maar je draagt die niet naar het containerpark."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24