Frank Vandenbroucke voorspelt lange weg: "Vier weken streng zijn is niet genoeg"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal besmettingen met Covid-19 blijft stijgen en de ziekenhuizen lopen vol. Premier Alexander De Croo beschreef de strengere maatregelen als een gedeeltelijke lockdown en we zullen nog een hele tijd in die toestand verkeren.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vertelde op basis van voorspellingsmodellen dat vier weken streng zijn niet volstaat.

"We moeten vandaag echt wel luisteren naar wat de virologen en epidemiologen zeggen. Er zijn 4 voorspellingsmodellen en de wetenschappelijke conclusie is: 4 weken streng zijn is niet genoeg", aldus de minister in Terzake op VRT.

"Deze modellen stellen dat je dit soort maatregelen zeker 8 weken moet nemen. Daar wil ik nog geen conclusie uit trekken, behalve deze: we gaan het lang moeten volhouden, het is een marathon en dat gaat moeilijk zijn."

Heel wat mensen hebben het moeilijk of zullen het moeilijk krijgen met deze situatie en daarom investeert de regering in psychologen.

"We gaan een forse investering doen in geestelijke gezondheidszorg. De bedoeling is om zo snel mogelijk een grote groep psychologen ter beschikking te hebben want veel mensen hebben het moeilijk met de onrust, met isolatie."