Geert Meyfroidt is er niet helemaal gerust in: “Moeten hen ook zeer goed in het oog houden”

door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV

Door de vele coronabesmettingen in ons land neemt ook de druk in de ziekenhuizen toe. Het is iets dat iedereen veel zorgen baart.

Geert Meyfroidt van UZ Leuven zegt bij Rob-TV dat het ergste leed nog niet geleden is. “De cijfers gaan zeker nog stijgen. Al gaat het bij ons trager dan in Luik en Brussel.”

“We gaan bijkomende afdelingen openen. De overheid heeft ons ook opgevraagd om op te schalen. Vanaf volgende week moet 50% van alle bedden op intensieve zorgen voorbehouden zijn voor coronapatiënten.”

“Dat is houdbaar, ja. Praktisch uitvoerbaar is dat zeker. Mensen hebben in de eerste golf op adrenaline gewerkt. We willen zolang mogelijk de gewone zorg laten doorgaan. Dat is vermoeiend en belastend.”

"Veel aandacht voor zorgpersoneel"

“We moeten veel aandacht hebben voor het zorgpersoneel. Dat wordt ook heel belangrijk. Mensen hebben het wel moeilijk, zeker met in het vooruitzicht dat deze piek even erg gaat zijn als die van de eerste golf.”

“We hopen dat het met de genomen maatregelen beter zal gaan. Ik denk ook aan dat de patiënten en hun families. Een tweede groep die getroffen zijn, dat zijn de mensen van de horeca. Die kunnen hun werk niet doen en wij van de zorg zijn de derde groep. Wij worden overspoelt met werk.”