‘De Slimste Mens Ter Wereld’ blijft een Belg: Geert Meyfroidt zegeviert na 40 afleveringen

door: WVDS
SLMTW 2021 Geert Meyfroidt Merol
Afbeelding bron: Play4

De finale van ‘De Slimste Mens’ is gespeeld. Geert Meyfroidt mag zich een jaar lang ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ noemen. 

Professor Meyfroidt nam het in de finale op tegen twee Nederlandse finalisten: presentator-cabaretier Arjen Lubach en zangeres Merol. 

Geert Meyfroidt beseft heel goed dat hij de eer hoog moet houden. “Ik heb zo het gevoel dat de hoop van de natie op mijn schouders ligt”, vertelt hij aan Erik Van Looy bij de aanvang van het spel. 

Tot op het einde blijft het spannend, want Geert weet totaal niets over het videofragment dat hij voorgeschoteld krijgt. Gelukkig weet ook Arjen Lubach, die trouwens in 2012 winnaar werd in de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’, niet veel meer seconden te vergaren en zo spelen Geert en Merol het finalespel.

Merol, die de meeste overwinningen van dit seizoen op haar naam kan schrijven, krijgt een blackout wanneer Erik haar vraagt wat ze weet over de persoon Lichtenstein. En met het antwoord ‘Roy’ zegeviert professor Geert Meyfroidt na 40 afleveringen. 

Download nu de gratis app van Redactie24