Intensivist haalt uit naar regering: "Hoe harder ik erover nadenk, hoe bozer ik word"

door: MRO
Geert Meyfroidt
Afbeelding bron: VRT: De zevende dag

"De derde golf is nu al bezig." Dat stelt dokter Geert Meyfroidt, intensivist in het UZ Leuven, in De zevende dag op Eén. Hij haalt ook aan dat de vorige regering in lopende zaken een grote blunder heeft begaan.

"Die derde golf is er nu al. We weten nu al dat we na de kerstvakantie opnieuw omhoog zullen gaan. Het enige wat we nog kunnen doen is die zo klein mogelijk houden en dat is heel belangrijk. Hoe vroeger je eraan begint en hoe beter je dat doet, hoe kleiner dat je het maakt."

Dokter Meyfroidt is nog altijd bijzonder boos over de versoepelingen die de regering in lopende zaken in september doorvoerde. 

"Wat we eind september hebben gedaan, is voor mij nog altijd onvergeeflijk. Hoe harder ik erover nadenk, hoe bozer ik erover word. De versoepelingen die men toen heeft gedaan terwijl men de cijfers zag omhoog gaan, heeft heel veel mensen heel boos gemaakt."

"Ik denk dat weinig mensen zich realiseren hoe hoog we tijdens die tweede golf hebben gezeten. We zaten aan meer dan 1.700 patiënten op IC, het was veel zwaarder dan de eerste golf."