Heropening kappers zorgt voor ontzettend veel problemen

door: BVDO
Kapper - kapsalon
Afbeelding bron: Unsplash

De heropening van de kappers heeft al voor heel wat problemen gezorgd. Veel kappers nemen het niet zo nauw met de coronaregels.

De Economische Inspectie controleerde sinds de heropening van de kappers al 494 zaken. Eén op de vier kapsalons beging één of meerdere overtredingen, zo schrijft GVA.

De kappers kregen door de nauwe contacten die ze hebben verschillende maatregelen opgelegd. Het aantal klanten moet beperkt worden, er moet voldoende ventilatie zijn en het knippen van baarden was nog niet toegestaan in de eerste fase.

Er werden bij controles heel wat overtredingen vastgesteld. “Het merendeel van de inbreuken had betrekking op het niet correct afficheren van de geldende maatregelen. Dat was 108 keer het geval”, wordt vernomen bij het kabinet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). “Twintig keer ging het om onvoldoende ventilatie.”

In acht zaken werd er onvoldoende afstand bewaard. Vijf keer werd er meer dan enkel het kapsel verzorgd. Het merendeel van de kappers kwam er wel van af met een waarschuwing. Slechts vier keer werd een proces-verbaal opgesteld.