Premier De Croo blikt vooruit op Overlegcomité: Wat met heropening kappers?

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag staat er een nieuw Overlegcomité op het programma en wordt beslist of de niet-medische contactberoepen mogen heropenen op 13 febrauri. Premier Alexander De Croo blikt vooruit.

"We zijn twee weken geleden zeer duidelijk geweest. Op dat moment kon men de niet-medische contactberoepen niet openen. Men heeft toen gezegd dat het ten vroegste op 13 februari kan gebeuren op basis van de cijfers die men ziet", vertelde Alexander De Croo in De Zevende Dag.

De premier wil niet vooruitlopen op de beslissing, maar ziet verschillende trends in de coronacijfers. Bovendien benadrukt De Croo dat hij een jojo-effect te allen prijze wil vermijden.

"Vandaag, het is nog altijd 6 dagen voor vrijdag, zien we dat het aantal besmettingen langzaam is gestegen, vooral in de groep jongeren. We zien anderzijds dat de hospitalisaties opnieuw aan het dalen zijn."

"Het is een complex gegeven. We moeten daar een inschatting van maken. Als we de kappers en de andere openen, dan openen we ze voorgoed. We gaan niet, zoals we in andere landen hebben gezien, openen en opnieuw sluiten."