Hoeveel mensen kan je uitnodigen met kerst? Steven Van Gucht antwoordt

door: MRO
steven van gucht
Afbeelding bron: CrisisCenter Belgium

De feestdagen staan voor de deur en het Overlegcomité heeft dit jaar het aantal personen dat we thuis mogen ontvangen niet beperkt. Hoeveel mensen kunnen we best uitnodigen en hoe organiseren we een feestje op een veilige manier?

Steven Van Gucht, Interfederaal woordvoerder, geeft enkele belangrijke tips om veilig te feesten. Volgens hem beperk je het aantal genodigden best tot twee huishoudens.

"Beperk het aantal genodigden: hoe minder volk, hoe veiliger het zal zijn. Er bestaan niet echt regels dit jaar dus u heeft de vrije keuze, maar ik zou me beperken tot een tweetal huishoudens of voor alleenstaanden een vijftal personen."

"Als u zich ziek voelt, blijf dan zeker thuis. Ga niet naar het feestje."

"Doe een zelftest. U doet dit zelftest best de dag zelf vooraleer u naar het feestje gaat, ook als u zich perfect gezond voelt. Eerst een testje, dan een feestje."

"Het is nog altijd nuttig om een masker te dragen, bijvoorbeeld bij de begroeting."

"Misschien is de allerbelangrijkste tip wel: denk aan een goede ventilatie. Wanneer we lange tijd samen doorbrengen, dan kan de lucht besmettelijk worden. Als u iets organiseert, doe dat dan bij de persoon die het grootste huis heeft, zet ramen op kiepstand en houd binnendeuren open."