Iedereen vreest een nieuwe lockdown en daarom doen we dit massaal

door: BVDO
shoppen in Nieuwstraat Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De experts blijven waarschuwen voor de fors stijgende coronacijfers. Veel mensen vrezen dat er deze week nog een harde lockdown start en daarom reserveren we massaal bij de kapper.

De kappers voelen de vrees voor de lockdown heel goed onder hun klanten. Heel wat mensen willen nog snel een afspraak maken met in het achterhoofd een nieuwe sluiting van de kappers.

"Het valt op hoeveel mensen er de afgelopen dagen naar ons kapsalon bellen om een afspraak te maken", zegt kapper Mario Coymans uit Geel in ‘Start Je Dag’ op Radio 2. "Ze vertellen me dat ze snel willen langskomen. Met de stijgende coronacijfers vrezen de klanten dat kapsalons opnieuw moeten sluiten."

Volgens Mario is er echter niks mis met de veiligheidsmaatregelen bij de kappers. “Hier is niemand besmet geraakt. Uit voorzorg knippen we bijvoorbeeld geen baarden of snorren meer.”

Een nieuwe sluiting is volgens Mario dan ook niet nodig. "Sinds de heropening half februari hebben we van 's morgens half zeven tot 's avonds negen uur gekapt. Het begon net een beetje rustiger te worden. Maar kijk, nu zijn er opnieuw deze extra afspraken”, besluit hij.