Meyrem Almaci neemt drastisch besluit en stapt op: "Dat begon meer en meer te wringen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Groen-politica Meyrem Almaci heeft een drastisch besluit genomen, dat een grote impact zal hebben op haar partij.

Almaci heeft namelijk beslist dat ze het voorzitterschap van Groen niet langer op zich wil nemen. Dat kondigde ze aan op een persconferentie.

"Velen hebben tijdens de pandemie kunnen nadenken om het roer om te gooien. En ik ben één van die mensen."

"Mijn twee kinderen hebben nooit anders geweten dan dat ze een moeder hadden die heel hard werkte en heel weinig thuis was."

Lockdown

"Tijdens de lockdown kregen ze plots een mama die veel thuis was, maar niet altijd met het hoofd erbij was. Dat begon meer en meer te wringen."

"Ik dacht er al een tijdje aan om mijn mandaat als partijvoorzitter vervroegd terug te geven. Ik wachtte op het juiste moment."

"Voor mijn gezin was het goede moment eerder gisteren dan vandaag. Dus kies ik er nu voor om meer zorg te dragen voor de mensen die mij de afgelopen jaren ontzettend hard gedragen hebben: mijn vrienden, mijn familie en naasten thuis."

Fier

"Ik kies bovendien voor mijn partij, de partij die ik zo graag zie, door nu te vertrekken als voorzitter. Zorg dragen voor wat je liefhebt, betekent ook kunnen loslaten."

"Verantwoordelijkheid is niet hetzelfde als denken dat je onmisbaar bent. Ik ben niet onmisbaar. Ik ben fier op ons als partij vandaag en ik heb het verdomd graag gedaan."

Almaci was sinds 2014 voorzitter van de Vlaamse groenen, ze volgde toen Wouter Van Besien op. In 2019 werd ze herverkozen. Het is nu afwachten wie haar opvolger wordt.