Krijgen we nog een nieuwe boosterprik tegen corona? Steven Van Gucht geeft antwoord

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht denkt dat het niet uitgesloten is dat er in het najaar een nieuwe boostercampagne wordt opgezet, met een extra vaccinatie tegen het coronavirus.

"Een nieuwe boostercampagne staat eigenlijk niet direct gepland voor deze winter of deze lente", zei Steven Van Gucht op Radio 1.

"Ik denk dat we eerder moeten denken aan het najaar, en dan vooral voor mensen die het hoogste risico lopen."

"Eigenlijk zien we dat de vaccins nog altijd vrij goed hun werk doen. Er zijn nog altijd mensen die ziek worden, jammer genoeg zijn er ook mensen die in het ziekenhuis belanden of die komen te overlijden, maar dat blijft toch wel veel lager dan wat we vroeger gezien hebben. Je ziet dat de meeste mensen nog een vrij goede bescherming hebben op dit moment."

"Een boostercampagne voor kwetsbare groepen in het najaar is een mogelijkheid. Dat is nog niet beslist. De Hoge Gezondheidsraad gaat zich daar opnieuw over moeten uitspreken."

"Ik denk dat men wel het voorzichtigheidsprincipe gaat hanteren. Want je kan natuurlijk niet wachten tot het te laat is. Als je zegt te gaan wachten en dan plots een flinke golf krijgt in oktober of november, dan kom je sowieso te laat."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app