Leerkracht doet schokkende getuigenis: “Voelde mij écht niet meer veilig op school”

door: PMN
Modest Meelberghs
Afbeelding bron: TV Limburg

Binnenkort start de kerstvakantie. Voor de cijfers zal het niet slecht zijn als de scholen weer even dichtgaan aangezien er dan minder verkeer is.

De overheid benadrukt dat het veilig is in de scholen, maar een leerkracht uit Beringen beweert nu net het tegenovergestelde. Hij staat al 37 jaar in het onderwijs maar wil nu niet meer naar school uit vrees besmet te raken met corona.

Modest Meelberghs schreef zelfs een brief naar Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Mijn grootste frustratie is dat het praktisch gebeuren niet coronaproof is in de scholen”, vertelt Meelberghs aan TV-Limburg.

“Het ging begin september al fout. Er zaten gewoon grote klassen samen. Iedereen droeg wel zijn mondmasker, maar niet op de speelplaats.”

"Daardoor durfde ik de speelplaats niet meer op"

“Daardoor durfde ik de speelplaats niet meer op. Nee, ik voelde mij écht niet veilig. Ik kreeg dan ook te horen dat ik een besmette leerling had in de klas waardoor ik een laag risico-contact had gehad.”

“Twee weken later hoorde ik dat ik een hoogrisico-contact had. Er was zowel een leerkracht als een leerling besmet geraakt.”

Meelbergs wil onder meer kleinere klassen en de examens spreiden over 14 dagen waar er dat nu nog 7 zijn. “We gaan met een coronageneratie van leerlingen zitten die stukken van lessen gemist hebben.”