Marc Van Ranst antwoordt op prangende vraag van Tom Van Grieken: "Dat is niet vlot gegaan"

door: MRO
Tom Van Grieken en Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft tijdens De Afspraak op Canvas een vraag gesteld aan Marc Van Ranst die al lang op zijn lippen brandt.

"Mijnheer Van Ranst, deze vraag ligt al lang op mijn lippen. Wij zijn als België echt de slechtste qua aantal doden per miljoen inwoners met 1150 per miljoen inwoners. Met het desastreuze beleid dat in Amerika is gevoerd is het 'slechts' 720 per miljoen inwoners."

"In de periode die we nu kennen zijn er 95 doden per miljoen inwoners terwijl in Amerika 17. Hoe komt het toch dat wij geen lessen hebben geleerd uit die eerste golf en wij wereldtop zijn in het aantal doden terwijl ik denk dat de bevolking de regels redelijk goed opvolgt?", vroeg Tom Van Grieken.

Vroeger reageren

"We tellen ze ook allemaal", antwoordde Marc Van Ranst. "Wanneer we kijken naar de oversterfte dan zitten wij aan exact het aantal dat we zouden moeten geteld hebben. Andere landen tellen de helft daarvan en dat verklaart het voor een groot deel."

"In de VS zijn er grote delen waar er nog maar heel weinig van deze epidemie is geweest. Wanneer je kijkt naar bepaalde staten die erg getroffen zijn, dan zijn sterker getroffen dan ons land met een hogere mortaliteit."

"In Europa zijn we de slechtste leerling en daar zouden wij nooit mogen zitten. We moeten vroeger reageren en dat is niet vlot gegaan."