Minister is het beu: “Dan moet ik vragen: ‘Frank Vandenbroucke, kan jij dat alstublieft mogelijk maken?”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De discussies over het al dan niet openhouden van scholen blijven voor de nodige dilemma’s zorgen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) blijft ijveren voor ‘zijn’ scholen open te houden.

De aanpak van de coronacrisis blijft voor de nodige kritiek zorgen. Zeker wat betreft het openhouden van de scholen liggen de meningen enorm uit elkaar. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vindt het vooral moeilijk dat sommige zaken moeten wachten op een goedkeuring op federaal niveau. Dat geldt bijvoorbeeld voor de sneltesten.

“In Vlaanderen hebben we veel zaken niet zelf in de hand”, zegt Weyts aan HLN. “Ik kan wel zelf- en sneltesten aankopen voor de scholen, maar ik kan niet bepalen wie die mag afnemen. Dan moet ik vragen: ‘ Frank Vandenbroucke, kan jij dat alstublieft mogelijk maken dat de vrijwilligers van het Rode Kruis dit kunnen doen?’"

Uiteindelijk is de goedkeuring er wel gekomen van de federale regering, maar het toont pijnlijk aan hoe complex de structuur van ons land in elkaar zit. Dat dit de aanpak van een probleem als de coronapandemie niet ten goede komt, is al een tijdje duidelijk geworden. "Hij doet dat met de beste wil en finaal slagen we daarin, maar wat een land toch", besluit Weyts.