Moeten de maatregelen verstrengd worden? Voor Van Ranst is het duidelijk

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers dalen veel minder snel dan gehoopt en dat zorgt toch voor enige ongerustheid. Van versoepelingen kan volgens experts geen sprake zijn op dit moment, maar wat Marc Van Ranst betreft hoeven de maatregelen ook niet strenger te worden.

"We moeten nu ook niet verstrengen", stelt Van Ranst in De Afspraak op Canvas. "Op een bepaald moment moeten we de koers kunnen behouden."

Het is natuurlijk cruciaal dat alle Belgen zich aan de coronaregels houden en daar wringt het schoentje soms. "We moeten ervoor kunnen zorgen dat de mensen die koers mee varen en daar is nog werk aan de winkel en dat is niet eenvoudig."

Van Ranst benadrukt dat het ook niet het moment is om te gaan versoepelen, temeer omdat met elke versoepeling telkens nieuwe vragen voor andere versoepelingen naar boven komen.

"Wanneer er versoepelingen kunnen, dan gaat men dat ook doen. Maar wanneer de cijfers niet met een zeker niveau naar beneden gaan, dan is dat een droom."

"Er gaat een Overlegcomité komen, maar het is een hellend vlak. Eenmaal die sneeuwbal van de versoepelingen gelanceerd is, met elke versoepeling komen er twee andere versoepelingen aan de horizon."