Nieuw Overlegcomité op komst: Steven Van Gucht verwacht deze versoepeling

door: STS
viroloog Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week woensdag komt het Overlegcomité opnieuw samen. Zullen de geplande versoepelingen bevestigd of uitgesteld worden?

Zoals altijd, zal alles afhangen van de cijfers. "Ik denk dat we op de goede weg zijn. Maar het is nog maar het prille begin. De besmettingscijfers en ziekenhuisopnames beginnen de goede kant op te gaan. Maar op intensieve zorgen gaat het echt niet goed. Daar liggen alle erkende bedden vol op dit moment", zei Steven Van Gucht daarover in 'Terzake'.

"De grote vraag is wat er de komende weken zal gebeuren. Gaan we op een plateau blijven hangen of gaan we steil naar beneden?"

Scholen

"Timing is heel belangrijk in dit geval. Als te vroeg te veel gaat versoepelen, riskeer je dat die curve weer omhoog gaat. Dat moeten we echt vermijden. We moeten steevast naar beneden gaan en ervoor zorgen dat we voor eens en altijd die golf achter ons laten. Hopelijk komt dat nooit meer terug, dit soort lockdowns en maatregelen."

"Ik denk dat iedereen het eens is over de scholen: die zullen opnieuw opengaan. Dat was vroeger al een prioriteit, en nu nog altijd. De rest gaat ook volgen. Voor de exacte timing zullen de politici de knopen moeten doorhakken."