Premier De Croo ontgoocheld: “Hiervoor ben ik geen premier geworden”

door: BVDO
Elio Di Rupo - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open VLD) had zijn job als eerste minister helemaal anders voorgesteld. Het land leiden in deze ongeziene crisis is niet de plezantste job waarvan iemand droomt. 

Premier worden, het lijkt een uitdagende job te zijn. Maar premier Alexander De Croo geeft toe dat het op dit moment zeker niet zijn droomjob is. “Persoonlijk kan je hier onmogelijk voldoening uit halen. Om het even hoe je het bekijkt. Het zijn nodige dingen, maar het is niet het beleid dat je voor ogen hebt”, zegt hij aan Newsweek. 

Vooral de snoeiharde coronamaatregelen opleggen vallen hem zwaar. “Je wordt niet premier om de mensen te gaan zeggen hoeveel personen ze thuis mogen ontvangen. Je wordt niet premier om cafés en restaurants te sluiten. Je wordt niet premier om mensen in hetgeen ze willen doen zo zwaar te beperken.” 

Toch blijft hij achter de genomen maatregelen staan. “Dat zijn zeer noodzakelijke, maar wel zeer moeilijke maatregelen. Ik maak niet graag die vergelijking met oorlog. Er is, denk ik, niemand van om het even welke partij die je bekijkt, die ooit in de politiek gegaan is om dit soort dingen te moeten doen.”