Bart De Wever verrast met zijn ambitie voor de verkiezingen van 2024

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Volgend jaar zijn er in ons land verkiezingen. De campagne lijkt de voorbije weken al heel goed aan het lopen voor alle partijen.

Bart De Wever was vanmorgen te gast bij RTL/TVI. Het was maar liefst acht jaar geleden dat de burgemeester van Antwerpen en voorzitter van de N-VA in Franstalig België nog eens op de radio kwam.

Er werd heel wat gepraat over de verhoudingen met de PS en de MR, maar ook over zijn relatie met de Vlaamse partijen. Bart De Wever maakte er ook zijn ambities bekend voor de verkiezingen van volgend jaar. Die zijn toch enigszins anders dan wat je van hem zou verwachten.

Zo werd er gedacht dat De Wever absoluut de volgende premier van ons land zou willen worden, maar die ambitie heeft hij duidelijk niet. “Ik wil premier worden, maar enkel als dat nodig is om het land te hervormen”, zei De Wever.

De hoofddoelstelling van De Wever met de N-VA voor de verkiezingen van 2024 ligt duidelijker elders. “De grote uitdaging voor de N-VA bij is om groter te zijn dan Vlaams Belang”, aldus De Wever.