Wil Conner Rousseau premier worden? Dit zegt hij er zelf over

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Wil Conner Rousseau, de voorzitter van de Vlaamse socialisten, premier worden na de komende verkiezingen? Die vinden in 2024 plaats.

Vooruit doet het goed in de jongste peilingen. Indien deze trend zich in 2024 voortzet in het stemhokje, zullen de socialisten een van de winnaars van de verkiezingen worden.

Rousseau kreeg in een interview met De Morgen de opmerking voorgeschoteld dat sommige analisten hem als toekomstig premier zien.

"Ik heb dat zelf nog nooit gezegd, maar ook al gelezen, ja. Maar dat is nu wel heel raar om dat over jezelf te zeggen", klonk het antwoord.

"Mocht ik de kans krijgen, zou ik het doen. Het is geen doel op zich. Dan krijg je het toch niet, en ben je veel te kwetsbaar. Ik wil impact hebben. Dat kan ook als voorzitter."

Rousseau zegt alvast uit te kijken naar de onderhandelingen om tot een nieuwe regering te komen. "Ik zal geflankeerd zijn door kleppers als Caroline Gennez en Frank Vandenbroucke, en enkele nieuwe gezichten. Wij gaan met een oorlogsmachine aan tafel komen."