Rutten grijpt op nooit geziene manier in tegen man die besmet is met corona

door: BVDO
Gwendolyn Rutten
Afbeelding bron: Photonews

In Aarschot werd een man opgepakt die dronken was en kabaal maakte opgepakt. Toen in het ziekenhuis bleek dat hij corona had, legde burgemeester Rutten (Open VLD) hem een bijzondere maatregel op.

De man werd opgepakt nadat hij dronken voor de nodige heibel zorgde. Omdat hij zich onwel voelde, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij met corona besmet was. De man sprak Duits en er werd gekeken of hij niet kon uitgezet worden.

Omdat hij corona had, moest hij echter in quarantaine op de plek waar de test uitgevoerd was. “We hebben ook contact opgenomen met allerlei opvanginstanties, en die waren bereidwillig, maar het ging om open instellingen waar mensen zich vrijwillig aan coronaregels moeten houden”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten aan De Standaard. “Deze man moest verplicht in isolement, hij was duidelijk niet van plan om zich netjes afzijdig te houden en we konden hem niet gewoon met een papiertje laten lopen.”

En dus werd hij in een leegstaand hotel ondergebracht, met constante politiebewaking. “Je kan hem daar niet alleen laten ronddolen, dus hebben we in de kamer recht tegenover de zijne agenten ondergebracht om hem te bewaken.’ De man wordt de klok rond in de gaten gehouden door twee politiemensen, het OCMW van Aarschot levert maaltijden aan.”

Als de man probeert te vluchten, dan wordt hij opnieuw opgepakt en in de gevangenis gezet. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er maar liefst zes agenten betrokken in de bewaking.