Steven Van Gucht over nieuwe herfstbooster tegen coronavirus: “Je moet dat wakker schudden tegen dat nieuwe golven komen”

door: PMN
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Ook dit jaar zal je een herfstbooster kunnen nemen tegen het coronavirus. Midden september start er een nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus.
 

De herfstbooster wordt aangeraden aan alle 50-plussers die roken en aan alle zwakkeren. De herstbooster is gratis en zal je dan kunnen verkrijgen bij de apotheker.

“De meeste mensen hebben immuniteit opgebouwd tegen het coronavirus”, legt Steven Van Gucht uit in Het Laatste Nieuws. “Maar na verloop van tijd dommelt die immuniteit wat in. Je wil die wakker schudden vlak voor de nieuwe golven komen.”

“De herfstbooster is zeker voor de risicogroepen zinvol. Hoewel de coronacijfers erg laag zijn in vergelijking met de vorige jaren. Maar vergelijkbaar met de griepcijfers zijn ze nog niet.”

Er liggen nog steeds veel meer coronapatiënten in het ziekenhuis dan patiënten met griep. “Hoeveel coronabesmettingen er precies zijn, kunnen we niet zeggen omdat er nauwelijks getest wordt”, besluit Van Gucht.