Steven Van Gucht windt zich op: "Ze zouden beter nú actie ondernemen"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst is niet de enige die vindt dat het Overlegcomité beter wat verstrengingen had afgekondigd. Ook Steven Van Gucht denkt dat er best onmiddellijk maatregelen genomen zouden worden.

"Dit zijn maatregelen voor Pasen, maar de besmettingen vinden nu plaats. We zien nu de cijfers heel fel stijgen, en dat zouden we liever afgeremd zien", zei Van Gucht op Eén.

"We zullen echt moeten afwachten wat er de komende dagen gebeurt. Het is een beetje koffiedik kijken, maar we verwachten de komende dagen nog een verdere stijging."

"Eigenlijk zou je beter nu al actie ondernemen. Wij hebben een aantal elementen uit het plan B aangehaald, bijvoorbeeld om de buitenschoolse activiteiten on hold te zetten, juist met de bedoeling om de klassen en de scholen te vrijwaren. Want zo creëer je een groot netwerk. Zo komen verschillende scholen en klassen met elkaar in verbinding. Dat zien we niet graag, want zo kan het virus de sprong maken van de ene klas naar de andere en van de ene school naar de andere. En we zien toch wel een piek in de besmettingen bij 10- tot 12-jarigen."