"Toen waren het helden waar iedereen voor klapte, nu worden ze de goot ingestampt"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Wie niet gevaccineerd is tegen het coronavirus hoeft niet te solliciteren bij de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA. Zij nemen niemand aan die niet ingeënt is tegen Covid-19.

Wij stelden naar aanleiding van dat besluit op onze Facebook-pagina de vraag: "Heb jij begrip voor die beslissing?" De meningen zijn verdeeld, zo blijkt.

"Zeker en vast. Zij werken in de zorg, dus moeten ze gevaccineerd zijn", vindt Ingrid.

"Ja, voor de veiligheid van de mensen waar ze voor zorgen", zegt Monique.

"Niet akkoord. Toen er geen vaccin was, waren het helden. Nu zijn het slachtoffers die hun job verliezen. Begrijpe wie begrijpen kan", schrijft Johan.

"Nee, het gaat mij om de zorg en de behandeling die ik daar krijg, en of ze al dan niet menselijk zijn. Mij interesseert het niet of verpleging, dokters, onderhoudspersoneel... al dan niet gevaccineerd is", stelt Danka.

"Een job weigeren omdat je niet gevaccineerd bent vind ik niet correct", zegt Gerda.

"Absoluut correct. Als je niet gevaccineerd bent hoef je daar geen werk te krijgen, vermits te toch niets inzit met de veiligheid van de patiënten of de bewoners", stelt Patrick.

"Iedere job houdt regels en verplichtingen in, dus dat is niet meer dan normaal. Degenen die in de zorg werken en vaccinatie weigeren zouden een kenteken moeten dragen, zodat patiënten dat zien, en kunnen kiezen of ze dat risico aanvaarden", vindt Antoine.

"Schandalig. Toen er nog geen vaccin was stond iedereen mee te klappen voor de mensen in de zorg, nu worden ze de goot ingestampt omdat ze geen prik hebben gehad", stelt Anne-Marie.

"Van held naar potentiële moordenaar, het is blijkbaar een normale gang van zaken voor sommigen", schrijft Veerle.